Šie salāti – īsts atradums! Gatavojas pavisam vienkārši, burtiski 5 minūtēs, bet, pateicoties dažām viltībām, sanāk neticami garšīgi.
Galvenais – pareizi sagriezt burkānus, sagatavot gardu mērci un ļaut salātam mazliet ievilkties. Dalos ar jums visiem pagatavošanas sīkumiem!
Burkāni
Burkāns ir galvenais šī salāta varonis, tāpēc ir svarīgi to pareizi sagriezt. Vislabāk izmantot rīvi, kas paredzēta korejiešu burkāniem, vai dārzeņu mizotāju ar speciālu asmeni – tā iegūsiet garas, plānas strēmelītes. Lai strēmelītes būtu garākas, burkānu rīvējiet vienā virzienā, veicot platus griezienus uz leju.
Triks Nr. 1: lai burkāns kļūtu vēl maigāks un sulīgāks, to var viegli pamīcīt ar rokām. Vai arī atstāt uz dažām minūtēm, pāršļācot ar citrona sulu.
2. Siers
Arī sieru sagriežam garās strēmelītēs, lai tas labi saderētu ar burkānu. Tam derēs tas pats dārzeņu mizotājs vai parasts nazis.
Viltība Nr. 2: lai piešķirtu salātam noteiktas garšas nianses, izvēlamies sieru
Cietais siers (Parmezāns, Čedars) piešķirs pikantumu.
Puscietais siers ( Krievijas siers) padarīs garšu maigāku un piešķirs krēmīgāku noti.
Kūpinātais siers radīs īpašu “dūmakaino” aromātu.
Mērce
Dziļā bļodā sajaucam majonēzi, ķiploku (izspiestu caur spiedi vai sarīvētu uz smalkās rīves), sāli un piparus.
Lasi vēl: Pus paciņas sodas – un visi katli ir kā no veikala, Nekas nav jāberž: vecmāmiņas recepte, ko lietoju trīs reizes gadā
Ja vēlaties vieglāku variantu – izmantojiet skābo krējumu un majonēzi vienādās proporcijās. Lai garša būtu izteiktāka, var pievienot ēdamkaroti olīveļļas vai pavisam nedaudz sinepju.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..
Tevi noteikti interesēs
- Dekoratīvais krūms, kas visu ziemu var nodrošināt mājvietu un barot putnus jūsu pagalmā
- “Mēs jau sen nekontaktējamies”: atklājusies aktiera Daiņa Porganta ciešā saikne ar komponista Raimonda Paula ģimeni
- Kāpēc šajā dienā jānoglauda balts suns: bet ko nedrīkst darīt 6. novembrī, lai nepiesauktu neveiksmes
- Latvijas klimata daļas vadītājs publicējis pirmo tiešo prognozi par to kāda mūs sagaida ziema: ”Viegli nebūs”
- Cik bieži patiesībā vajadzētu izslēgt vai restartēt mobilo tālruni
- Ātra un garda uzkoda, ko savulaik gatavoja teju katrā PSRS laiku ģimenē; es joprojām to gatavoju bieži












